Algemene informatie

 
Vanaf 1915...
Wat in 1915 heel bescheiden begon met één privé-baantje, is uitgegroeid tot een gezellige tennisvereniging met ruim 500 senior- en 300 junior-leden. De naam Hilversumse Lawn Tennis Club Gooiland (HLTC Gooiland) dateert van circa 1926 toen gestart werd met deelname aan de tenniscompetitie.
 
Bardiensten
Seniorleden van HLTC Gooiland draaien twee verplichte bardiensten per seizoen. Het vervullen van die twee bardiensten hoort bij het lidmaatschap. Zo draag je bij om van Gooiland een gezellige en vriendelijke club te maken. Tevens een leuke manier om nieuwe leden te leren kennen.
 
Het park
De vereniging heeft de beschikking over acht buitenbanen (gravel), waarvan zeven met verlichting. Op het park staat een sfeervol clubhuis – ’t Koershuys – met een gezellig terras dat uitzicht biedt op de banen. Gooiland beschikt over een eigen afgesloten parkeerterrein. Dit is te benaderen via een hek, dat voor leden te openen is met het lidmaatschapspasje. Het tennisseizoen loopt van begin april t/m eind september.
 
Evenementen
Gooiland is een club die veel organiseert voor haar leden. Er zijn natuurlijk de nodige gezelligheidstoernooien, zoals het openingstoernooi, de Ladies Day, het Ouder-Kind-toernooi, en uiteraard clubkampioenschappen voor senioren en junioren. Verder organiseert Gooiland ieder jaar een maandagavond competitie voor leden die geen landelijke competitie spelen. Hieraan wordt door zowel beginnende als gevorderde tennisspelers meegedaan.
 
Competitie en trainingen
Uiteraard neemt Gooiland met een flink aantal senioren- en jeugdteams deel aan de landelijke- en districtscompetities. De twee trainers verzorgen zowel de competitie training, de groepslessen als de privé-trainingen voor de senioren en junioren.
 
Toernooien
Naast een ‘Open Toernooi' in augustus organiseert HLTC Gooiland in juli ook het 'Dubbel Toernooi' voor de categorieën 5, 6, 7 en 8. Dit toernooi wordt, behalve door de prestaties, gekenmerkt door de gezelligheid.
 
Jeugd
Binnen Gooiland is er veel aandacht voor de jeugdleden. Zo krijgen ALLE jeugdleden bij Gooiland bij hun lidmaatschap automatisch één uur training. Verder is er een actieve eigen jeugdcommissie, die onder andere diverse jeugdtoernooien organiseert en natuurlijk geweldige feesten. Gooiland is ook Tenniskids-vereniging. Dit in 2013 door de KNLTB ontwikkelde concept heeft tot doel kinderen t/m 12 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met tennis.