Algemene informatie

Algemene informatie

Vanaf 1915...

Wat in 1915 heel bescheiden begon met één privé-baantje, is uitgegroeid tot een gezellige tennisvereniging met ruim 500 senior- en 300 junior-leden. De naam Hilversumse Lawn Tennis Club Gooiland (HLTC Gooiland) dateert van circa 1926 toen gestart werd met deelname aan de tenniscompetitie.

Bardiensten

Seniorleden van HLTC Gooiland draaien twee verplichte bardiensten per seizoen.  Deze uren mogen  ook ingezet worden voor klussen rondom de club. Het vervullen vandeze activiteiten hoort bij het lidmaatschap. Zo draag je bij om van Gooiland een gezellige, vriendelijke en verzorgde club te maken. Tevens een leuke manier om nieuwe leden te leren kennen.
 

Het park

De vereniging heeft de beschikking over acht buitenbanen (gravel), waarvan zeven met verlichting. Op het park staat een sfeervol clubhuis – ’t Koershuys – met een gezellig terras dat uitzicht biedt op de banen. Gooiland beschikt over een eigen afgesloten parkeerterrein. Dit is te benaderen via een hek, dat voor leden te openen is met het lidmaatschapspasje. Het tennisseizoen loopt van april t/m maart en we bieden een jaarlidmaatschap aan.
 

Padel

Gooiland heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de padelbaan van Nike. Een prachtig alternatief naast het tennisspel.
 

Evenementen en toernooien

Gooiland is een club die veel organiseert voor haar leden: openingstoernooi, Ouder-Kind-toernooi, een Bier- en Burger- , High Wine-, Bitterballen- en Stamppot-toernooi, Roland Garos voor de jeugd en uiteraard clubkampioenschappen voor senioren en junioren. In juli is er het inmiddels regionaal bekende 'Dubbel Toernooi' voor de categorieën 5, 6, 7 en 8. Dit toernooi wordt, behalve door de prestaties, gekenmerkt door de gezelligheid. Daarnaast organiseert Gooiland Toss (maandagvond en dinsdagochtend) voor leden die geen landelijke competitie spelen. Hieraan wordt door zowel beginnende als gevorderde tennisspelers meegedaan.
 

Competitie en trainingen

Uiteraard neemt Gooiland met een flink aantal senioren- en jeugdteams deel aan de landelijke- en districtscompetities. De eigen trainer en de trainers van Heinerman Tennis verzorgen zowel de competitie training, de groepslessen als de privé-trainingen voor de senioren en junioren.
 

Jeugd

Binnen Gooiland is er veel aandacht voor de jeugdleden. Zo krijgen ALLE jeugdleden bij Gooiland bij hun lidmaatschap automatisch één uur training. Voor de oudere jeugd (vanaf 16 jaar) is er ook een lidmaatschap zonder verplichte training. 
Verder is er een actieve eigen jeugdcommissie, die onder andere diverse jeugdtoernooien organiseert. Gooiland is ook Tenniskids-vereniging. Dit in 2013 door de KNLTB ontwikkelde concept heeft tot doel kinderen t/m 12 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met tennis.