Algemene informatie

Algemene informatie

Vanaf 1915...

Wat in 1915 heel bescheiden begon met één privé-baantje, is uitgegroeid tot een gezellige tennisvereniging met ruim 500 senior- en 300 junior-leden. De naam Hilversumse Lawn Tennis Club Gooiland (HLTC Gooiland) dateert uit circa 1926, toen gestart werd met deelname aan de tenniscompetitie.
 

Gravelbanen

We zijn een échte gravel-club! Een ondergrond (rood, gemalen baksteen), die naast gras het langste bestaat en nog steeds het meest geliefd is onder tennissers. Onze vereniging heeft de beschikking over acht buitenbanen (gravel), waarvan zeven met verlichting. Dankzij het afwateringsysteem onder baan 1 t/m 5 en de zachtere winters kunnen we het hele jaar door tennissen. Het tennisseizoen loopt van april t/m maart (jaarlidmaatschap), maar tussentijds lid worden (per kwartaal) kan ook. 
 


Clubhuis

Op het park staat een sfeervol clubhuis – ’t Koershuys – met een gezellig terras dat uitzicht biedt op de banen. HLTC Gooiland beschikt over een eigen afgesloten parkeerterrein. Dit is te benaderen via een hek, dat voor leden te openen is met het digitale KNLTB pas
 

Een vereniging voor en door leden

Naast de vaste parkbeheerder draait de club op het enthousiasme van vele vrijwilligers in meerdere commissies, onder leiding van het bestuur. Dat uit zich onder andere in de prijzen van onze kantine. Seniorleden draaien per seizoen twee verplichte bar- of klusdiensten, dat hoort nu eenmaal bij het lidmaatschap. Zo draagt iedereen iets bij om van Gooiland een gezellige, toegankelijke en actieve club te maken.

Actieve vereniging

Het plezier in tennis staat bij HLTC Gooiland voorop. De Technische - en evenementen commissies organiseren vele activiteiten voor jong en oud, voor recreatieve en competitieve leden en doet haar best om nieuwe leden zo snel mogelijk hun draai te laten vinden. Van het openings-, Ouder-Kind-, High Tea, Bitterballen- en Stamppot-toernooi tot een Open Grand Slam toernooi voor de jeugd en jaarlijkse clubkampioenschappen voor senioren en junioren. In juli houden we het inmiddels regionaal bekende 'Open Dubbeltoernooi' voor categorieën 5 t/m 8, waar vooral de gezelligheid de boventoon voert. Verder wordt er het hele jaar getosst, een vrijblijvende manier om snel andere leden te leren kennen. Zie Gooiland jaarkalender.
 

Tennisles

Naast een gevarieerd aanbod aan activiteiten, vinden we het belang van tennisles door goede, kwalitatieve trainers erg belangrijk. Om die reden is de voorjaarstraining aan de jeugd (1x p/wk.) inbegrepen in de jeugdcontributie. Naast technische aspecten, wordt er ook aandacht gegeven aan tactische en mentale aspecten van het tennisspel. Ons trainersteam geeft doordeweeks les, privé of in groepsverband. Wil je meer weten over ons trainingsaanbod, lees verder onder 'Training'
 

Competitie

Met meer dan 40 teams in het voorjaar doet HLTC Gooiland ook mee aan de de landelijke KNLTB competities. Voor elk type speler, van beginner tot gevorderd, is er een passende competitie. Dit is de kans om wedstrijdervaring op te doen, met bijbehorende wedstrijdspanning te leren omgaan en in teamverband te spelen. Daarnaast hebben we ook een interne (vrijblijvende) laddercompetitie  (single en dubbel) voor leden, waarbij je snel andere leden leert kennen.
 

Padel

Gooiland heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de padelbaan van Nike, op gezette tijden. Een prachtig alternatief naast het tennisspel. Bekijk de openingstijden en mogelijkheid tot het nemen van padelles. Zie padel
 

Overig

Lidmaatschap
Contributie
Lesaanbod

Baanreglement
Bar-/klusdiensten
Laatste nieuws