Bardienst corona protocol

Vanaf 1 juli mogen sportkantines weer open. Dat betekent dat we ook bij Gooiland het clubhuis vanaf die datum openstellen, maar dat lukt alleen als er ook weer bardiensten gedraaid gaan worden. Vanaf 1 juli starten we dus volgens het bestaande bardienstrooster.

Protocol en aanpassingen. Wij hebben een protocol samengesteld, gebaseerd op  de 'Tips opening sportkantines en terrassen 1 juli' uitgebracht door de KNLTB op 26 juni 2020. Dit protocol ligt bij de gemeente Hilversum ter beoordeling. We verwachten rond 29 juni het officiële akkoord van de gemeente Hilversum daarop. Het voorlopige protocol vind je op onze site.

Uitgangspunt bardiensten. Voel je je (nog) niet comfortabel om een bardienst te draaien vanaf 1 juli, dan hebben we daar uiteraard begrip voor. Laat dat  weten aan de barcommissie ([email protected]) zodat zij daar rekening mee kunnen houden en een eventueel ingeplande dienst kunnen verwijderen.

Rooster: elk seniorlid 1 bardienst i.p.v. 2.

  • Officieel is de regel dat je per seizoen (april t/m oktober) 2 bardiensten moet vervullen. Dit hebben voor 2020 aangepast naar 1.
  • Ieder lid dat vanaf 1 juli nog 2 bardiensten in het schema heeft staan, mag er 1 laten annuleren in overleg met de barcommissie. Zij zullen de bardienst verwijderen.
  • Op ieder lid dat tussen 29 maart en 1 juli 2 bardiensten in het rooster had staan, doen we een dringend beroep om een nieuwe bardienst in te vullen vanaf 1 juli.

Nog veel open plekken. Doordat de inschrijvingen voor de bardiensten in de maand maart werden 'verstoord' door de Corona-crisis, waren er vooral na de zomer nog veel niet ingevulde diensten. Daar bovenop komt een aantal extra diensten rond evenementen en uitgestelde voorjaarscompetitie. Ook hebben we besloten het clubhuis in de periode 13 juli - 17 augustus op maandag t/m vrijdag in de avonden open te stellen omdat er waarschijnlijk minder mensen met vakantie gaan en meer mensen zullen willen tennissen. Er zijn dus nog veel open plekken. Ik doe dan ook nogmaals een dringend beroep op alle leden om te helpen zoveel mogelijk bardiensten in te vullen. Wellicht ten overvloede: geen bardienst betekent een gesloten clubhuis en geen consumpties!