HLTC Gooiland

Lesaanbod jeugd

HLTC Gooiland biedt twee keer per jaar een tennislessen reeks (gem. 17 lessen per seizoen) aan voor jeugdleden. De Jeugdcommissie heeft zich ten doel gesteld om elk jeugdlid 1x per week te laten trainen in de periode van april t/m september (zgn. voorjaarstraining), die is inbegrepen in de jeugdcontributie. De najaarstraining (oktober t/m maart) is optioneel en wordt seperaat gefactureerd, net zoals extra (privé) lessen.

Een les duurt 50 minuten en wordt doordeweeks (middag) gegeven. De indeling geschiedt op leeftijd en speelniveau:

  • rood (leeftijd t/m 8 jaar)
  • oranje (leeftijd 8 t/m 10 jaar)
  • groen (leeftijd 10 t/m 12 jaar)
  • geel (leeftijd 13 t/m 17 jaar)

Bekijk de opzet per seizoen
Voorjaarstraining (april t/m september, incl. jeugdcontributie)
Wintertraining (oktober t/m maart)


Onze trainers

De tennislessen worden verzorgd door Ingrid Zeijlemaker, Bojan Hinke en David Trujillo. Naast het ontwikkelen van techniek, besteden de trainers aandacht aan tactische en mentale aspecten van het tennis. Ze zorgen voor uitdaging in hun tennisles en hebben goed zicht op de individuele kwaliteiten en ontwikkeling van de jeugdspelers. Op die manier kunnen onze jeugdspelers trainen met eigen doelen (recreatief/competitief). Bij de allerjongsten ligt de focus op balvaardigheid.
Ook naast de baan zijn onze trainers actief, bijvoorbeeld door het verzorgen van clinics, competitiebegeleiding, thuisblijversdagen en toernooien. Bekijk hier hun profiel. 


Garantie lessen

HLTC Gooiland bepaald elk seizoen het aantal lesweken en heeft een alternatief jeugdprogramma (max. 3x) als de les, door weersomstandigheden, niet op de baan gegeven kan worden. Daardoor garanderen wij een minimum aantal lessen. Tijdens feestdagen, schoolvakanties (m.u.v. de herfstvakantie), het jaarlijkse baanonderhoud en Clubkampioenschappen is er geen training. In de lesvoorwaarden staat o.a. opgenomen hoe wij omgaan met uitval en inhalen.

Inschrijven

Voor de voorjaar lessenreeks kun je je inschrijven tot half februari. Voor de najaarslessen ligt de deadline begin september. Leden krijgen een mail als de inschrijving ‘open’ gaat. Afhankelijk van je beschikbaarheid word je zo goed mogelijk ingedeeld. Je moet lid zijn om lessen te volgen.

Je kunt je inschrijven t/m 28 februari via Inschrijfformulier jeugdlessen

Inschrijven na deadline
Na de sluitingsdatum, kun je contact opnemen met de trainers via [email protected] om te kijken wat nog mogelijk is.

Lesvoorwaarden

Inschrijven voor tennisles betekent dat je akkoord gaat met onze lesvoorwaarden. Hierin staat o.a. dat je lid moet zijn van onze vereniging om lessen te volgen, de inhaalregeling en eventuele recht op restitutie. Zie lesvoorwaarden.

Proeflessen

Wil je het eerst een keer proberen? Geef je dan op voor een gratis proefles via inschrijving proefles. De trainers bekijken of je een keer kunt mee spelen met een bestaande lesgroep.

Overige info