Algemene padelinformatie

Algemeen

Padel wordt steeds populairder en om die reden zijn we blij met de samenwerking met Nike, waarbij leden van Gooiland op gezette tijden gebruik kunnen maken van de padelbaan van Nike, gelegen t/o het toegangshek van HLTC Gooiland, op Mycene. Dit is bij de contributie van HLTC Gooiland inbegrepen.

Toegang tot de padelbaan

Op de volgende tijden is de padelbaan voor Gooiland leden toegankelijk:

  • Maandag t/m vrijdag:  20.00 - 23.00 uur
  • Zaterdag: 14.00 - 23.00 uur
  • Zondag:  08.00 - 23.00 uur  

De padelbaan kan online in de KNLTB Club app worden afgehangen via het afhangbord. Je ontvangt dan bevestiging van je reservering. In deze bevestigingsmail staat aangegeven hoe je aan de toegangspas voor de padelbaan komt. Deze toegangspas is de enige die wij hebben van Nike. Na gebruik van de padelbaan moet deze ook direct terug naar het sleutelkastje op baan 7. Indien deze niet teruggelegd wordt, kunnen andere spelers geen gebruikmaken van de baan. De kosten voor een nieuwe pas, €150,-, worden doorbelast.

Padeltraining

Verschillende keren per jaar start de mogelijkheid om padeltraining te volgen. Zie Padelles.

Laddercompetitie

Omdat de padelbaan niet van HLTC Gooiland is, doen wij vooralsnog niet mee met competities, maar organiseren we wel een onderlinge padelladdercompetitie, zie Padelladder. Tevens hopen we op termijn een gecombineerde Nike paddelladder te kunnen organiseren waaraan Nike medewerkers en Gooiland leden kunnen meedoen. Info volgt.

Materiaal

Net als bij tennis beschik je bij padel over je eigen materiaal. We kunnen ons voorstellen dat je niet direct materiaal wilt kopen als je nog gaat kennismaken met de sport. Daarom is het mogelijk in het zomerseizoen, uitsluitend als de bar open is, padelrackets à € 2,50 per uur te huren. We hebben senioren en junioren rackets.  Bij de bar kun je ook een blik padelballen à € 5 kopen. Het is strikt verboden met tennisrackets en tennisballen op de padelbaan te spelen.  

Introducés

Het is mogelijk om met introducés te spelen, maximaal twee introducés per uur. Je speelt dan dus met maximaal twee leden en twee introducés. De namen geef je op bij de reservering van de baan. Per introducé kost dit € 5 per uur. Dit wordt in rekening gebracht bij het lid die de reservering maakt. 

Padelcommissie

Er is nog geen officiële padelcommissie. Heb je interesse om padel verder vorm te geven op HLTC Gooiland en activiteiten hiervoor op te pakken, stuur dan een mail naar Erik Spelt, voorzitter.

Overige info