Competitie senioren laddercompetitie

Senioren laddercompetitie

Vanaf 18 oktober start de Winter laddercompetitie. Je kunt meedoen met de Heren- of Dames Enkel en/of Dubbel (combi) ladder waarin alle combinaties mogelijk zijn (dubbel én mixed). Het is een leuke (onofficiële) manier om een wedstrijdje te spelen tegen clubgenoten die je wel of nog niet kent. Niet alleen oefen je het enkel- en/of dubbelspel, maar je leert zowel fysiek als mentaal van elke partij. Het geeft je de kans om o.a. wat je in de training leert, verder uit te bouwen, wedstrijdlijnen te herkennen en je breidt je spelers netwerk uit.

We raden nieuwe leden aan om mee te doen. Het is een goede voorbereiding op de clubkampioenschappen en eventueel KNLTB-voorjaarscompetitie. Want hoe meer je speelt, des te beter wordt je wedstrijdritme.

Zo werkt het: 

  • Heb je je al eerder ingeschreven voor een onderdeel, dan doe je automatisch weer mee. Wil je een paar weken of seizoen overslaan, dan dien je zelf aan te geven welke periode je niet wilt/kunt spelen, of jezelf geheel uit te schrijven. Doe dat svp om te voorkomen dat je tegenstander(s) wordt teleurgesteld en een periode niet kan spelen.      
  • Je geeft je op voor de enkel- en/of dubbel-combi laddercompetitie via de Clubladder App of onderstaande linkjes. Bij dubbel hoeft maar 1 van een koppel zich op te geven;
  • Geef aan in welke frequentie je wilt spelen, wekelijks of 1 x per 2 weken. (Pauzeren kan als je bijvoorbeeld op vakantie bent);
  • Vul vooral geen beschikbaarheid in (dan wordt het spelersveld groter), want je plant samen een tijdstip om te spelen.
  • Je/jullie word(t)en ingedeeld op speelniveau (KNLTB-rating);
  • We regelen, in de door jou aangegeven frequentie, een wedstrijd voor je;
  • Hang een baan af via het afhangbord, single = 45 minuten en dubbel = 60 minuten;
  • Binnen de gegeven afhangtijd tel je de games door, bijvoorbeeld 9-2 of 7-7;
  • Op basis van de uitslag wissel je van plek op de ladder;
  • Een nieuwe wedstrijd wordt voor je geregeld, die jullie samen inplannen etc. 

Spelregels & vragen Clubladder

Flexibele competitie

De laddercompetitie is een flexibele competitie. Spelers kunnen op elk moment tijdens het seizoen meedoen, rondes overslaan en speelfrequentie aanpassen. Het seizoen loopt van 18 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. Spelers die zich vorig jaar al hebben aangemeld, hoeven dat niet opnieuw te doen. Zij ontvangen automatisch een herinnering voor de start van de eerste ronde. 

Aanmelding Clubladder