KNLTB Competitie

KNLTB Competitie aanbod

De voorjaarscompetitie 2024 loopt van 1 april tot en met begin juni en de najaarscompetitie van half september tot begin november. Op HLTC Gooiland hebben we de keuze gemaakt om van donderdag tot en met zondag leden de gelegenheid te geven competitie te spelen. Junioren spelen op zondag, senioren op donderdagochtend/-avond, vrijdagavond, zater- en zondag overdag.

Bekijk hieronder de verschillende competitiesoorten en speeldata:

Inschrijving
Leden schrijven zich individueel in als competitie- of reservespeler. De TC's informeren je voor welke datum je je dient op te geven. Aan het spelen van competitie zijn voorwaarden verbonden, zie Competitie voorwaarden.

Is KNLTB competitie iets voor jou?

In principe is er voor elk speelniveau en elke leeftijd een competitievorm. Als Technische Commissie moedigen we iedereen aan om mee te doen omdat het je spel bevordert en alle facetten van het tennis aan bod komen. Twijfel je, vraag dan je trainer om advies of mail de TC.

Senioren;
Ben je beginner, dan is de 8/9 competitie een uitkomst. Heb je al enige wedstrijdervaring of een hogere rating, dan kun je kijken welke andere competitiesoort jou het leukste lijkt. Kies je voor 17+ dan zul je naast jongere spelers ook vaak wat competitievere spelers tegenkomen. Een uitkomst kan de 35+ leeftijdscategorie zijn, alhoewel de KNLTB bij te weinig aanmeldingen, teams in 17+ categorie kan plaatsen.

Junioren;
Elk jeugdlid kan meedoen. Of je nu 6 of 16 jaar oud bent, of je nu 1 of al 8 jaar tennist. De KNLTB deelt teams in op leeftijd/kleur. Junioren spelen op zondag. Wil je meer weten over tenniscompetitie spelen? Check juniorencompetitie en competitie t/m 12 jaar.

Van ouders wordt verwacht dat ze wel een handje meehelpen in de begeleiding en goede verloop van de competitiedag. Daarvoor bijgaande uitleg kleurentennis. zodat je als ouder/begeleider weet wat er van je verwacht wordt.

Overig

Juniorencompetitie
8/9 competitie
Competitievoorwaarden
VCL verantwoordelijkheden

Ladder competitie