Lidmaatschap algemene informatie

 

Inschrijven


HLTC Gooiland biedt zowel voor senioren als voor junioren een enthousiaste tennisvereniging. Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap bij HLTC Gooiland via de button 'lid worden' op de site (of rechtstreeks via deze link)Je wordt dan automatisch zonder verdere verplichtingen op deze lijst geplaatst. Alle inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, waarbij mensen met gezinsleden die reeds lid zijn van HLTC Gooiland voorrang zullen krijgen. Overige informatie over een lidmaatschap kun je opvragen bij: Thomas Hoogerwerf, 06 83227632, ledenadministratie. De ledenadministratie wordt in samenwerking met de penningmeester, die verantwoordelijk is voor de financiële afhandeling, gevoerd.

Contributie / bijdragen

Informatie over de contributie voor het lopende tennisjaar is te vinden op de pagina Contributie.

Bijzonderheden


De bardiensten worden door de leden zelf verzorgd. Ieder seniorlid is verplicht om per tennisseizoen twee blokken van 3 a 4 uur te draaien. Juniorleden hebben deze verplichting niet.

Ledenpas


Elk actief lid van HLTC Gooiland ontvangt van de KNLTB een plastic ledenpas (creditcard formaat) met een recente pasfoto. Dit betekent dat iedereen een pasfoto moeten inleveren. De ledenpas wordt tevens gebruikt voor het openen van ons elektronisch hek bij de achteringang van het tennispark naar de parkeerplaats.

Opzeggen


Opzeggingen voor het volgende tennisseizoen dienen vóór 1 november bij de ledenadministratie in het bezit te zijn (dit in verband met het vaststellen van de begroting voor het volgende tennisseizoen). Na deze datum is het niet meer mogelijk om op te zeggen en zal het volledige contributiebedrag in rekening worden gebracht. Opzeggingen kunnen verstuurd worden naar de ledenadministratie: Thomas Hoogerwerf, 06 83227632, ledenadministratie.

Competitie


HLTC Gooiland doet mee aan diverse competities. Voor de senioren geldt: Op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag worden er in april en mei (soms tot begin juni) wedstrijden gespeeld. Om deel te kunnen nemen aan één van deze competities dient men zich in oktober op te geven. Voor de recreanten organiseren wij een maandagavond competitie.
Voor de junioren geldt: Deze competitie vindt plaats op woensdag, zaterdag en zondag. Tevens nemen wij deel aan de Gooise competitie, die bedoelt is als opstap naar de reguliere competitie van de KNLTB. Alleen de jeugdleden die tevens wintertraining hebben gevolgd komen in aanmerking voor het spelen van competitie. Kinderen kunnen dus niet direct het eerste jaar in een competitie team worden opgesteld.


Jeugd

Voor de jeugd heeft HLTC Gooiland twee groepen: de welpen en junioren.

  • De welpengroep (nog geen formeel lid) wordt doorgaans gevormd door kinderen die dat jaar 7 worden. Op een speelse manier worden deze kinderen balgevoel en de eerste tennistechnieken bijgebracht. Zij krijgen een keer per week op woensdag- of vrijdagmiddag training. Na één jaar wordt een kind een junior lidmaatschap aangeboden.
  • Het juniorenlidmaatschap loopt tot 18 jaar. Elk juniorlid wordt een trainingsplek aangeboden. In februari wordt aan alle leden gevraagd hun verhinderingen op te geven zodat wij daar met de indeling rekening mee kunnen houden. De indeling wordt gemaakt op basis van beschikbaarheid, leeftijd en speelniveau. Junioren hebben tevens het recht om vrij te spelen en deel te nemen aan competitie en toernooien.