Verenging - Senioren

Senioren

HLTC Gooiland is een levendige tennisvereniging met meer dan 650 leden, waarvan circa 250 jeugdleden met veel activiteiten en mogelijkheden. Zodat jij kunt tennissen zoals jij wilt.

Waarom tennissen bij HLTC Gooiland 

 • Meer dan 400 senioren vanaf 18 jaar.
 • Trainingsaanbod. Privé of groepslessen via Tennisschool
 • Compleet competitie-aanbod in voor- en najaar
 • Clubkampioenschappen, gezelligheid, dubbeltoernooi en interne toernooien voor junioren en senioren.
 • Diverse activiteiten voor recreatieve spelers. Zoals maandagavond wedstrijdjes en toss middagen.
 • Padelbaan te huur

Lid worden? Geef je op voor 5 maart!

Lijkt tennissen bij HLTC Gooiland je leuk, word dan lid. Als je je voor 5 maart a.s. opgeeft voor het lidmaatschap, dan ben je nog net op tijd voor de inschrijving van de zomertraining. Lukt dat niet, dan proberen we je natuurlijk ook bij een passend groepje te plaatsen, maar dan kunnen we minder makkelijk rekening houden met je wensen voor trainingstijden. Uiteraard doen we ons best om een goede trainingsgroep te vinden, maar lesgroepen kunnen dan al vol zijn.

Wil je het liever eerst een keer proberen? Geef je dan op voor een proefles. Zie Proefles senioren.

Overige info over contributie, de vereniging en clubpas vind je onder Lidmaatschap.     

Activiteiten senioren 2021

 • Vanaf 5 april – 10 oktober
  We organiseren een laddercompetitie voor heren en dames. In eerste instantie single en als het weer mag organiseren we ook een dubbel laddercompetitie. Op basis van je beschikbaarheid worden de wedstrijden automatisch ingepland. Je speelt op tijd. Meer informatie vind je op Online clubladder
 • Ma 29 maart t/m 27 september
  Zomertraining – Inschrijven kan tot en met 7 maart 2021 via Informatie trainingen Gooiland. De indeling wordt rond 19 maart gepubliceerd op de website. Tennisschool Heinerman verzorgt de indeling. Opgeven voor een proefles kan altijd.
 • 2 april t/m 5 juni
  Voorjaarscompetitie gaat van start vanaf 2 april. De teams hebben zich daarvoor in december vorig jaar opgegeven. Op woensdag 31 maart krijgen de captains uitleg over de regels, VCL dienst en ballen uitgereikt. Bekijk de speeldata. Kom vooral onze teams (link teamindeling) aanmoedigen.
 • Zat. 22 mei
  Openingstoernooi voor nieuwe en ‘oude’ leden. Meer info volgt tzt.
 • Zon. 13 juni
  High tea event for only ladies. Meer info volgt tzt.
 • Zat. 19 juni
  Davis Cup toernooi. Landenteams (uiteraard herkenbaar aan hun tenue) strijden tegen elkaar. Info volgt tzt.
 • 26 juni t/m 4 juli
  Single clubkampioenschappen Senioren. Alle leden worden uitgenodigd om mee te doen aan de Single clubkampioenschappen. Per niveau worden poules gemaakt en wordt gestreden om de titel van clubkampioen(e). De jeugd clubkampioenschappen worden in dezelfde week gehouden. Meer info volgt tzt. Inschrijving voor HE en DE enkel via mijnknltb.toernooi.nl/
 • 10 t/m 18 juli
  Schouten Makelaars Open Dubbel toernooi. 25+/35+ dubbeltoernooi voor leden en niet-leden op niveau 4 t/m 8. Inschrijving via mijnknltb.toernooi.nl
 • Zat. 21 augustus
  Junior/Senior toernooi.
  Dubbeltoernooi voor alle leden. Meer info volgt tzt.
 • Zat. 28 augustus
  Beer & Burgers for men. Informatie volgt tzt.
 • Zon 29 aug. t/m 5 september   
  Dubbel/ Mixed clubkampioenschappen voor alle seniorleden. Indeling geschiedt op niveau. Meer info volgt tzt. Inschrijving via mijnknltb.toernooi.nl/
 • 16 sept. t/m 31 oktober   
  Najaarscompetitie. Inschrijving vanaf mei 2021. Info volgt tzt.
 • 4 oktober t/m februari 2022
  Najaarstraining; informatie volgt.
 • Zat. 6 november
  Stamppot toernooi. Info volgt.
 • Alle activiteiten HLTC Gooiland

Competitie

Zowel in het voor- als in het najaar is er competitieaanbod op donderdagochtend- en avond, vrijdagochtend- en avond, zaterdag en zondag de gehele dag. Voor alle niveaus is er wel een competitiesoort. Meer dan 20 teams komen uit voor HLTC Gooiland in de KNLTB voorjaarscompetitie. Je speelt met jouw team tegen andere verenigingen in de omgeving. De indeling gebeurt op leeftijd en ranking. Inschrijven voor het najaar gebeurt in mei en voor het voorjaar in december. Zie Competitie.

Maandagavond competitie

In principe start elk jaar aan het begin van het seizoen de maandagavondcompetitie. De maandagavondcompetitie is bedoeld voor alle leden van Gooiland die geen KNLTB competitie spelen. Ben je net lid geworden én/of beginnende tennis(t)ers; schrijf je dan vooral in. Ook deelnemers (aan de KNLTB voorjaar- en/of najaarscompetitie) rating 8/9 kunnen meedoen!

Tossochtend

Elke maandagavond en dinsdagochtend kun je naar de club komen en meedoen met de (inloop) toss. Zie Toss.

Clubkampioenschappen

In juni houden we de clubkampioenschappen jeugd en Singles voor senioren. Eind augustus worden de dubbel/mixed clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. De clubkampioenschappen zijn voor alle leden, jong en oud, van startende tot zeer ervaren speler.   

Toernooien

Aan het begin van de zomer wordt het in de regio zeer bekende open dubbel toernooi georganiseerd. Veel spelers van HLTC Gooiland en uit de regio doen daaraan mee. Het is één van de hoogtepunten van de vereniging. Veel gezelligheid en elke avond kan je eten op de club.

Gezelligheidstoernooien

De evenementencommissie organiseert door het jaar heen gezelligheidswedstrijden. Zie de clubagenda. 

Vragen? Neem contact op met de TC Senioren

De TC Senioren zorgt dat alles wordt gecoördineerd voor de senioren en is aanspreekpunt. Heb je vragen over het aanbod, de mogelijkheden, gaat iets niet naar wens? Neem vooral contact met ons op via [email protected] Of bel Duty de Jong via 06-826 43 726.

Wil je weten welke namen er achter de TC Senioren schuil gaan, maak dan kennis met Duty en Lotte in deze introductievideo.