Algemene informatie

Algemene informatie

Op Gooiland kun je deelnemen aan een interne laddercompetitie en een externe competitie, die de KNLTB organiseert en waarbij je tegen teams van andere verenigingen speelt. De interne competitie is vrijblijvend en de KNLTB competititie is comeptitief en telt mee voor je rating.

* Interne laddercompetitie

De interne laddercompetitie loopt het hele jaar, waarvoor je je op elk gewenst moment kunt inschrijven, tussentijds kunt pauzeren of stoppen. Deze (single of dubbel) competitie is heel laagdrempelig waarbij je op jouw speelniveau wordt ingedeeld. Je speelt 1x per 2 weken een wedstrijd van 50 minuten, op een zelf te plannen moment. Lees verder... 

* Landelijke competitie

De KNLTB organiseert een landelijke competitie waar je als team, namens de vereniging, aan kunt deelnemen; in het voorjaar (april t/m begin juni) en in het najaar (september t/m oktober). Gooiland stelt haar banen (beperkt) ter beschikking op donder- t/m zondag voor de KNLTB competitie en de TC/JC informeert leden wanneer de inschrijving geopend is.

Wat houdt KNLTB competitie spelen in?

 • Je speelt in teamverband; een competitieteam bestaat uit minimaal 4/6 spelers. Op een competitiedag speel je als team min. 4* wedstrijden (afhankelijk van de competitievorm) * In de 8/9 competitie speel je 2 dubbels
 • Varieteit aan spelvormen; wil je graag singlen én dubbelen, of alleen dubbelen, in een heren-, dames- of mixed team? Op verschillende dagen heb je meerdere soorten competitie.
 • Competitief;
  • de KNLTB deelt elk team in naar speelniveau (op basis van gemiddelde ratings), leeftijd en regio, in een klasse.
  • gedurende 7 weken** speel je de helft van de keren thuis en uit. ** vrijdagavondcompetitie telt 5 speeldagen.
  • wedstrijduitslagen tellen individueel mee voor je rating. En als team ga je voor het kampioenschap.
 • Aan het spelen van KNLTB competitie zijn voorwaarden verbonden.

Check het KNLTB competitie aanbod


Wat is er zo leuk aan competitie spelen?

 • Competitie spelen is uitdagend en je wordt snel beter omdat je in die periode wekelijks speelt. Met andere woorden: je krijgt meer speelplezier.
 • Je krijgt wedstrijdervaring en leert zo omgaan met tactiek, mentale druk, omgaan met spanning en teamgevoel. Maar ook leer je om te gaan met verlies en weet je beter waarop je wilt trainen.
 • Teamgevoel; competitie spelen doe je met elkaar. Samen behaal je de punten en bedenk je wat de beste opstelling kan zijn. Je pept elkaar op, ondersteunt en geniet na van de wedstrijddag onder het genot van een drankje en hapje. Het is écht heel gezellig!

Heb je vragen of twijfels of dit iets voor je is? Vraag het je trainer, want die weet precies wat het inhoudt, wat je kunt verwachten en welke competitie bij je past.