Algemene informatie

Algemene informatie

Op Gooiland kun je deelnemen aan een interne laddercompetitie (speel je tegen leden) en een externe competitie, die de KNLTB organiseert en waarbij je tegen teams van andere verenigingen speelt.

> De interne laddercompetitie loopt het hele jaar, waarvoor je je op elk gewenst moment kunt inschrijven, tussentijds kunt pauzeren of stoppen. Deze (single of dubbel) competitie is heel laagdrempelig want er worden geen voorwaarden gesteld. Je speelt per keer 1 wedstrijd van 60 minuten, op een zelf te plannen moment en het telt niet mee voor je rating. Lees verder... 

> De KNLTB organiseert een landelijke voorjaars- en najaarscompetitie waar je als team, namens de vereniging, aan kunt deelnemen. In het voorjaar van april tot en met begin juni en in het najaar van september tot en met oktober (najaar). Gooiland stelt haar banen ter beschikking op donder- t/m zondag voor de KNLTB competitie.

Wat houdt KNLTB competitie spelen in?

 • Je speelt in teamverband; een competitieteam bestaat uit minimaal 4/6 spelers. Op een competitiedag speel je als team min. 4* wedstrijden (afhankelijk van de competitievorm) * In de 8/9 competitie speel je 2 dubbels
 • Varieteit aan spelvormen; wil je graag singlen én dubbelen, of alleen dubbelen, alleen met heren of juist ook mixen, kies dan voor die competitievorm. Op verschillende dagen heb je meerdere soorten competitie. Dus keuze genoeg.
 • Wedstrijdervaring opdoen;
  • De KNLTB deelt elk team in naar spelniveau (op basis van gemiddelde ratings), leeftijd en regio. Je speelt dus op sterkte en elke wedstrijd telt mee voor je rating
  • Er zijn 7** wedstrijddagen; je speelt wekelijks tegen een andere vereniging. Ongeveer de helft van de keren thuis en de andere keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Win je de meeste partijen in de poule, dan wordt jouw team kampioen. Zie speeldata 2023. ** De vrijdagavond competitie bestaat uit 5 speeldagen en wordt om de week gespeeld
  • Je leert de wedstrijdregels kennen en gaat het spel beter begrijpen

KNLTB competitie aanbod 2023
KNLTB Competitiereglement


Is KNLTB competitie iets voor jou?


In principe is er voor elk speelniveau en elke leeftijd een competitievorm. Als Technische Commissie moedigen we iedereen aan om mee te doen omdat het je spel bevordert en alle facetten van het tennis aan bod komen. Er zijn wel voorwaarden aan het spelen van KNLTB competitie bij HLTC Gooiland verbonden.

Senioren;
Ben je beginner, dan is de 8/9 competitie een uitkomst. Heb je al enige wedstrijdervaring of een hogere rating, dan kun je kijken welke andere competitiesoort jou het leukste lijkt. Kies je voor 17+ dan zul je naast jongere spelers ook vaak wat competitievere spelers tegenkomen. Een uitkomst kan de 35+ leeftijdscategorie zijn, alhoewel de KNLTB bij te weinig aanmeldingen, teams in 17+ categorie kan plaatsen.

Junioren;
Elk jeugdlid kan meedoen. Of je nu 6 of 16 jaar oud bent, of je nu 1 of al 8 jaar tennist. De TC deelt je in op leeftijd en speelniveau. Junioren spelen op zondag. Wil je meer weten over tenniscompetitie spelen? Check juniorencompetitie en competitie t/m 12 jaar.

Wat is er zo leuk aan competitie spelen?

 • Competitie spelen is uitdagend en je wordt snel beter omdat je in die periode wekelijks speelt.
  Met andere woorden: je krijgt meer spelplezier.
 • Je krijgt wedstrijdervaring en leert zo omgaan met samenspel, op jezelf bouwen, omgaan met spanning en tactiek ed. Maar ook leer je verliezen en weet je beter waarop je wilt trainen.
 • Teamgevoel; competitie spelen doe je met elkaar. Samen behaal je de punten en bedenk je wat de beste opstelling kan zijn. Je pept elkaar op, ondersteunt en geniet na van de wedstrijddag onder het genot van een drankje en hapje. Het is écht heel gezellig!

Heb je vragen of twijfels of dit iets voor je is? Vraag het je trainer, want die weet precies wat het inhoudt, wat je kunt verwachten en welke competitie bij je past. Of mail de TC.

Inschrijven

Alle leden kunnen zich inschrijven voor de KNLTB competitie, als aan de voorwaarden is voldaan. Lijkt het je leuk om competitie te spelen, geef je dan op!