Bardienst - IVA certificaat

IVA Certificaat

 

IVA Certificaat voor ieder seniorlid nodig!

Alcohol schenken brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van belang dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol krijgen in het clubhuis. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Volgens de Drank- en Horecawet zijn wij als vereniging verplicht iemand achter de bar te hebben staan die in het bezit is van een IVA-certificaat. IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken.

Omdat bij onze vereniging alle seniorleden meedraaien met de bardiensten, moeten ook alle seniorleden beschikken over het certificaat Instructie Verantwoord Alcohol. Heb je dit certificaat nog niet, dan vragen wij je dat zo snel mogelijk te gaan halen.

Op de IVA website kun je de informatie vinden en online de test doen (duurt 15 à 20 minuten). De test bestaat uit 20 vragen. Alle vragen zijn multiple choice. Wanneer je 16 vragen of meer goed hebt beantwoord, heb je de test succesvol afgerond en ben je een gekwalificeerde barvrijwilliger. Je krijgt het certificaat online toegestuurd.

Let op! Vul bij de vraag naar het email adres van de barverantwoordelijke het adres van de barcommissie in: [email protected]. Wij krijgen een kopie van je certificaat en zullen dat in het ledensysteem opslaan. Wij kunnen dan bij controle aantonen dat onze leden beschikken over de vereiste papieren.

Er staat nog geen geldigheidsduur voor het certificaat, dus heb je het eerder gehaald (bijvoorbeeld voor een andere vereniging), stuur dit dan (liefst electronisch) naar [email protected].

Alvast dank voor je medewerking,

Barcommissie HLTC Gooiland.